Dingen die je kind mee moet nemen op zijn eerste schooldag

kleuterschool

De eerste schooldag is een spannende tijd voor zowel het kind als de ouders. Dit kan een zenuwslopende dag zijn, vooral als je een jong kind hebt dat zich misschien niet zo op zijn gemak voelt in een nieuwe omgeving. Wanneer de eerste schooldag van je kind eraan komt, is het belangrijk om ze voor te bereiden. Je kunt al hun benodigde spullen in hun kinder schooltas doen, zodat ze ‘s ochtends klaar zijn om te vertrekken. Dit omvat hun huiswerkmap of boekentas, geld voor een hapje of drankje tijdens de pauze, waterfles en snacks als ze honger hebben.

Een lunchbox

Een lunchbox is een doos die de lunch van een kind bevat. Deze moet groot genoeg zijn om de lunch en eventueel snacks mee te nemen. Zorg er wel voor dat deze niet te groot is, waardoor deze moeilijk in de tas past. Je kunt het beste een gezonde lunch voorbereiden, zodat ze de hele dag op school energiek blijven.

Extra kleding

Pak kleding in die gemakkelijk in hun schooltas kan worden gedragen. Neem kleding mee die gemakkelijk uit te trekken is.  Als je extra kleding hebt, kan je kind zich omkleden nadat het bezweet is na een lange dag les en spelletjes spelen met klasgenoten. Extra kleding is vooral belangrijk als je kinderen gymles krijgen. Zo blijven ze de hele dag fris en netjes..

Schrijfwaren

Dit is een belangrijk item om mee te nemen op de eerste schooldag. Schrijfwaren zijn nodig voor alle activiteiten in de klas. Je moet ook een schrijfblok en een pen in de tas doen, zodat je kind iets heeft om mee te schrijven tijdens de les.

Zonnebrand

Zonnebrandcrème is belangrijk voor kinderen. Aangezien de huid van kinderen gevoeliger is dan die van volwassenen, is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen. Zo kun je zonnebrand voorkomen als je kinderen buiten spelen in de pauze. Zorg ervoor dat het SPF 30 of hoger heeft en minimaal twee uur blijft zitten na het aanbrengen. Als ze de hele dag buiten blijven, moet je ze om de twee uur opnieuw aanbrengen. Als je kind veel zweet tijdens het buitenspelen, verdubbel dan de hoeveelheid zonnebrandcrème die is aangebracht. Zorg ervoor dat ze ook zonnebrandcrème in hun schooltas hebben, zodat ze zich af en toe opnieuw kunnen smeren

Dit bericht is gepost in Kids. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.zebrapaardje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 2145 reviews.