Waarom is een ​​regelmatige tandartscontrole nodig voor je baby?

Een maandelijkse tandartscontrole is belangrijk voor een goede algehele gezondheid voor jou en je baby. Een tandarts Rotterdam kan problemen met je gebit en tandvlees helpen voorkomen en behandelen. Ze kunnen ook helpen bij het diagnosticeren en behandelen van andere aandoeningen die verband houden met een slechte mondgezondheid, zoals diabetes, voedingstekorten, kanker en meer. Zodra de eerste tand van je baby verschijnt, maak je een afspraak bij de tandarts. Dit is ook het moment wanneer je begint met tanden poetsen. Over het algemeen is dit rond de eerste verjaardag.

Je tanden schoon houden

Bij een gebitscontrole gaat het niet alleen om je gebit, maar ook om het tandvlees. Twee keer per dag poetsen met een zachte tandenborstel en tandpasta met fluoride houdt je tanden schoon. Voor baby’s tot 2 jaar is 1 keer poetsen genoeg. Vervolgens kan je overstappen op 2 keer per dag. Je moet minstens twee keer per dag gedurende twee minuten poetsen om ervoor te zorgen dat je alle zijden van elke tand bedekt. Wees vooral voorzichtig bij het poetsen in de buurt van de tandvleesrand, waar voedseldeeltjes gemakkelijker vast komen te zitten. Let er wel op dat je de beschermende laag rond het oppervlak van elke tand niet beschadigt. Poets ook op plekken waar de tandjes van je baby nog niet zijn doorgekomen.

Een slechte adem voorkomen

Een slechte adem of halitose wordt veroorzaakt door veel verschillende dingen. Bacteriën in de mond kunnen een onaangename geur afgeven. Een slechte adem van je baby heeft meestal te maken met slechte mondverzorging. Tandplak kan ook een boosdoener zijn omdat het zwavelverbindingen produceert die tot een slechte adem leiden. Voedingsmiddelen met veel suiker en koolhydraten kunnen er ook voor zorgen dat iemands adem slecht wordt. Probeer je kinderen daarom ook zo min mogelijk suiker te geven. Dit komt omdat bacteriën zich voeden met deze voedingsmiddelen en meer zwavelverbindingen produceren. Een tandarts kan bepalen of je baby een van deze problemen heeft door een onderzoek uit te voeren en in de mond te kijken met tandheelkundige hulpmiddelen zoals spiegels of camera’s. Zodra ze hebben vastgesteld wat mogelijk de oorzaak is van de slechte adem, zullen ze de opties bespreken om dit op te lossen. Dit omvat regelmatig flossen of tweemaal per dag poetsen met fluoridetandpasta om de vorming van tandplak te helpen voorkomen. Voor baby’s betekend dit goed poetsen tussen de tanden en op de tong. Een tandarts kan ook vroegtijdig gaatjes ontdekken bij je baby die een slechte adem kunnen veroorzaken.

Het risico op tandvleesaandoeningen verminderen

Tandvleesaandoeningen zijn een infectie die schade aan je tandvlees en botten veroorzaakt. Gingivitis en parodontitis zijn de twee meest voorkomende vormen van tandvleesproblemen. Gingivitis wordt veroorzaakt door de vorming van tandplak op je tanden, waardoor het tandvlees irriteert en opzwelt. Je wilt al deze problemen natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen bij je baby, en daarom is een regelmatig bezoek aan de tandarts erg belangrijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.zebrapaardje.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 1809 reviews.