Stel je babynestje zelf samen! Alle combinaties van print en kleur zijn mogelijk, helemaal naar jouw wens.

Babynestje

Het babynestje is niet meer weg te denken uit de babyuitzet van tegenwoordig! Heerlijk om je newborn in te laten slapen. Leg het babynestje van wafelstof gecombineerd met een hippe print neer waar je wilt (op een veilige plek) en creëer zo een vertrouwd slaapplekje voor je baby! Een baby nestje heeft echt toegevoegde waarde voor je kleintje! Je kunt het babynestje zelf samenstellen bij ons. Wil je dus een babynestje laten maken? Dan ben je hier aan het goede adres!

Wat vaak gedaan wordt is de baby lekker in de box in het nestje laten slapen. Zo’n grote box met alleen een boxkleed voelt voor een klein baby’tje dat net uit de baarmoeder komt helemaal niet geborgen en knus. Als je er een babynestje in legt zal de baby zich veel veiliger voelen en heerlijk een slaapje doen.

Wat is een babynestje?

Een babynestje is een soort mandje voor je baby. De trend is overgewaaid uit Scandinavië waar het al jaren gebruikt wordt. Inmiddels is het babynest ook in Nederland niet meer weg te denken uit de babyuitzet. Het is gemaakt van zachte stof en het matrasje heeft een fijne vulling met opstaande randen, waardoor je kindje zich geborgen voelt als het erin ligt. Een pasgeboren baby vindt het prettig om vastgehouden te worden. Dit kan echter niet altijd, dus soms leg je hem even in de box. Maar niet elke baby ligt graag in die grote platte box. Daarom is het babynestje ontwikkeld, in het nestje voelt je kindje zich veilig, net als in de baarmoeder. Je kunt het makkelijk verplaatsen en daardoor kun je de baby op verschillende plekken laten slapen. Meestal wordt het nestje gebruikt in de box, maar als je ‘s ochtends nog lekker op bed ligt met je baby is het ook erg prettig om hem in een baby nestje te laten liggen. Zorg er dus wel voor dat je altijd bij je kindje in de buurt bent, dan is het veilig om het te babynestje te gebruiken.

Babynestje kopen

Je kunt babynestjes tegenwoordig op veel plekken kopen. Er bestaan “kant-en-klare” babynestjes van verschillende merken waar je uit kunt kiezen. Bij ons kun je een nestje voor je baby laten maken precies zoals jij wilt. Je combineert stoffen en bepaalt of je er een dekentje bij wilt zodat je een complete set van je babynestje kunt maken!

Als je van plan bent een nestje voor je baby te kopen wil je vast een aantal dingen weten. Bijvoorbeeld: is een babynestje veilig? Kun je het echt als slaapnestje voor je baby gebruiken? Een babynestje is veilig, maar je dient wel altijd in de buurt te blijven als je het gebruikt. Het is niet de bedoeling dat je het babynest in bed gebruikt om de baby er de hele nacht in te laten slapen. Je mag het mandje met je baby erin zeker lekker bij je pakken in bed, maar het is nooit de bedoeling de baby er alleen in te laten slapen. Het is een heerlijke cocoon voor je baby en niet gevaarlijk, maar blijf er altijd bij. Het babynestje dient ook niet ter vervanging van een wiegje.

Je babynestje zelf samenstellen

Het babynestje is gemaakt van wafelstof icm een leuke katoenen stof met hip printje. Door te kiezen voor een combinatie van 2 stofjes kun je het babynestje zelf samenstellen. Je krijgt dan ook een uniek product!  Heb je een ander verzoek dan de printjes die hier getoond worden? Neem even contact op, we kunnen altijd kijken wat er mogelijk is zodat je een baby nestje geheel naar wens kunt samenstellen!

Duurzaam, eerlijk Nederlands kwaliteitsproduct

Alle gebruikte stoffen voor onze babynestjes zijn duurzaam, GOTS en OEKO-TEX gecertificeerd. Als je een babynest bestelt bij Zebrapaardje kies je voor een uniek kwaliteitsproduct, eerlijk en handgemaakt in Nederland.

Afmetingen baby nestje

De afmetingen van het baby nestje zijn 75*45 cm. Het is wasbaar op 30 graden. Wil je een bijpassend dekentje? Dat is uiteraard ook mogelijk. Zo kun je een mooie set van het babynestje met dekentje laten maken.

Wil je een babynestje laten maken?

Doordat je zelf kiest voor de stoffen kun je een uniek babynestje laten maken, speciaal voor jouw baby. Elk baby nestje wordt met veel liefde met de hand gemaakt in ons atelier. Zoek je nog meer artikelen voor je babyuitzet? Het babynest is beschikbaar in dezelfde kleuren en printjes als onze ledikantdekensaankleedkussenhoezen en luiermandjes. Een babynestje zelf samenstellen lukt je gegarandeerd bij Zebrapaardje. En heb je nog vragen, stuur een mailtje naar info@zebrapaardje.nl.

Babynestje

Veelgestelde vragen babynestjes

Waar is een babynestje voor?

Waar is een babynestje voor?

Een babynestje gebruik je om je kindje overdag dutjes in te laten doen. Het is een soort mandje voor je baby, een matrasje met opstaande randen waardoor de baby zich heerlijk geborgen voelt. Het babynest wordt vaak gebruikt in de box, maar je kunt het ook op andere (veilige) plekken kwijt.

Is een babynestje veilig?

Is een babynestje veilig?

Ja, een babynestje is veilig, echter dien je wel altijd in de buurt te blijven. Het is niet de bedoeling je baby hele nachten in het nestje te laten slapen, alleen overdag wanneer jij erbij bent. Daarbij stop je met het gebruik van het baby nestje als je baby gaat rollen.

Kun je een babynestje wassen?

Kun je een babynestje wassen?

Ja dit kan. Het matrasje is niet uitneembaar maar zit goed vastgestikt. Hierdoor kun je het babynestje in zijn geheel wassen. Onze nestjes zijn gemaakt van wafelstof, het is niet de bedoeling dit te heet te wassen. Wij raden dan ook aan om het babynest op 30 graden te wassen en niet te hard te centrifugeren. De eerste keer kun je een kleurendoekje gebruiken om te voorkomen dat de kleuren doorlopen. Tip: Leg een hydrofieldoek in het babynestje. Op deze manier hoef je het slaapnestje niet bij elk ongelukje te wassen.

Hoe lang gebruik je een babynestje?

Hoe lang gebruik je een babynestje?

Dit is per baby verschillend. Je kunt de baby vanaf de geboorte in het baby nestje laten liggen. Op het moment dat de baby om kan rollen is het niet meer veilig om het slaapnestje te gebruiken, dit zal in de praktijk dus wisselen per kindje, waardoor wij hier geen duidelijke leeftijdsgrens aan kunnen hangen. De meeste baby’s kunnen omrollen tussen 4-6 maanden, maar het kan ook zomaar eerder of later zijn.

Kan ik een baby nestje zelf maken of kan ik het beter kopen?

Kan ik een baby nestje zelf maken of kan ik het beter kopen?

Daar kunnen wij niet over oordelen. Als je handig bent met de naaimachine is het wellicht een poging waard. Echter is het net zo fijn om een baby nestje te laten maken, je kunt het bij ons samenstellen. Jij kiest de stoffen, wij doen het werk! Snelle levering en duurzame stoffen.