Babynestje | informatie

Het babynestje is een product dat al erg lang gebruikt wordt in Scandinavië en sinds enkele jaren ook heel populair is in Nederland. En terecht. Je kindje kan heerlijk geborgen slapen in het nestje. Lees hieronder alles over het geweldige slaapnestje en neem een kijkje tussen ons prachtige aanbod babynestjes.

Waarvoor gebruik je een babynestje?

babynestje zelf samenstellen

Een babynestje is wat ons betreft de beste toevoeging aan de babyuitzet van de laatste jaren, maar waarvoor gebruik je het nu eigenlijk? Liggen en slapen in een baby nestje is erg fijn voor je kindje. In plaats van ergens in een “open ruimte”, zoals een box, ligt je kindje geborgen in een babynestje. Je kunt het nestje ook meenemen als je ergens naartoe gaat, waardoor je kindje altijd een vertrouwd plekje heeft om te slapen. Wij raden niet aan om je kindje alleen te laten wanneer het slaapt in het nestje, bijvoorbeeld ’s nachts. Overdag in de box, of even tussen jou en je partner in bed is prima, maar je moet het altijd in de gaten kunnen houden.

Van welk materiaal zijn jullie babynestjes gemaakt?

De babynestjes die je bij Zebrapaardje vindt zijn gemaakt van wafelstof, in combinatie met een katoenen stofje met een leuk printje. Je kunt het babynestje zelf samenstellen, dat wil zeggen, je kiest zelf de kleur van de wafelstof en de combinatie met het printje. Ook is het babynestje met dekentje verkrijgbaar, op die manier is het een erg leuke set. Het baby nestje is fijn voor je uitzet, maar ook erg leuk als babyshowercadeau of kraamcadeau.

Heb je zo’n babynestje nu echt nodig?

Wij vinden natuurlijk dat een nestje echt nodig is ? maar uiteraard is het niet zo dat je er niet zonder kunt. Echter, een babynest is wel echt handig! Sommige kleintjes slapen heerlijk in een box, maar meestal liggen ze net iets lekkerder in een warm geborgen nestje. Ook om de baby even tussen je in te laten liggen is het erg prettig. Je hoeft niet bang te zijn dat je op de baby gaat liggen (al zal dat niet gebeuren, veel mensen zijn hier bang voor) en je kindje ligt wederom lekker geborgen in het nestje. Wat ons betreft is een babynestje echt onmisbaar in de babyuitzet.

Wanneer gebruik je een babynestje?

Wij raden aan een baby nestje te gebruiken tot het moment dat je kindje kan rollen. Dit is maximaal 6 maanden, maar er zijn ook veel kindjes die eerder rollen, let hier dus goed op, in principe is het nestje gemaakt van ademend materiaal, maar probeer te voorkomen dat je kindje met het gezichtje tegen de rand komt te liggen.

Is een babynestje veilig?

Ja een babynestje is veilig, zolang je in de buurt bent en zolang je het goed gebruikt. Let altijd op dat de touwtjes bij de voetjes van de baby zitten (en niet bij het hoofdje) en til het babynest niet op terwijl de baby erin ligt, het kan dubbelklappen en dat levert gevaarlijke situaties op.u003cbru003eZoals hierboven aangegeven is het niet de bedoeling het kindje ’s nachts in het baby nestje te laten slapen, of overdag alleen. Zodra je kindje gaat rollen is het helemaal beter om erbij te blijven en op den duur het babynest niet meer te gebruiken. Om deze reden raden wij aan het babynestje tot ca 4-6 maanden te gebruiken.

Kun je een babynestje wassen?

Ja dit kan. Volg wel de instructies die mee zijn geleverd. Was het nestje niet heter dan 30 graden en centrifugeer niet te hard, dan kan de vulling gaan verplaatsen. Er wordt ook een wasdoekje meegeleverd zodat de kleuren niet uitlopen.

Hoe werkt een babynestje kopen?

Wil je een babynestje kopen? Er zijn zeer veel verschillende baby nestjes op de markt, de een nog leuker dan de ander! Onze babynestjes kun je zelf samenstellen. Je kiest een kleur wafelstof en een leuk printje, zo ontwerp je je eigen babynestje. Je vindt alle soorten op de pagina babynestjes!