Zo kies je het juiste bed voor de kinderkamer!

bed kinderkamer

Als ouder ben je constant bezig met de dingen die het beste zijn voor jouw kind. Dit geldt voor bijna alles, inclusief welk bed uiteindelijk het fijnst is voor jouw kind om in te liggen. Tijdens de zoektocht naar het juiste bed opent er een hele nieuwe wereld voor de meeste ouders. Er zijn zoveel kleuren, zoveel materialen en zoveel ontwerpen. Het kan dus wat overweldigend zijn. Om rustig van start te gaan, moet de eerste praktische vraag gesteld worden: Wat is de juiste maat? Het antwoord heeft natuurlijk te maken met leeftijd en lengte, maar een kinderbed 90×200 is voor veel mensen de ideale maat. Waarom is dat eigenlijk zo?

Juiste maat, juiste rust

De maat van het bed is voor zowel het kind als de kamer belangrijk. Met de juiste maat creëer je een warme sfeer en voelt de kamer uitnodigend aan. Een kinderbed met de maat 90×200 draagt een aantal mooie voordelen met zich mee. Dit bed is ruimtebesparend. Je houdt ruimte over om met gemak te lopen, of misschien om de kamer met andere essentiële dingen te vullen. Daarnaast geeft het een gevoel van geborgenheid. Door de extra centimeters voelt je kind zich beschermd. Met deze dingen bereik je heerlijke rust voor het kind en de kamer. Dit zorgt ook weer voor rust bij de ouders.

Veel keuze

Er is een wereld vol met keuzes wanneer je het hebt over kinderbedden, vooral bij de ontwerpen. De meeste bedden hebben een valhekje aan de zijkanten, zodat je kind niet zomaar van het bed afrolt. Ze liggen laag, waardoor je kind juist gestimuleerd wordt met zelfstandigheid om zelf in en uit te stappen/kruipen. Daarnaast hebben de meeste ontwerpen een (optionele) ladekast onder het bed, waar meer dingen opgeborgen kunnen worden. Alleen maar mooi! Bij meisjes is een huis- of kajuitbed erg populair. Dit zorgt namelijk voor een prinsessen sfeer. Bij jongens is een auto-ontwerp met donkere, stoere kleuren erg leuk.

Nog steeds veel keuze

Qua ontwerp en functie is er best veel keuze. Hetzelfde geldt voor kleur en merk. Elk merk heeft op de basisontwerpen wel z’n eigen twist eraan gedraaid en hebben verschillende kleuren/materialen, zoals witgrenen, antraciet, roze, wit, blauw en nog veel meer. Uiteindelijk is elke keuze die je maakt voor het bed dus relevant aan de kinderkamer.

Dit bericht is gepost in Kids. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.zebrapaardje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 2145 reviews.