De zwangerschapsaankondiging 

Zwangerschapsfotoshoot

De zwangerschapsaankondiging | Opa en Oma

Al een hele tijd keek ik er naar uit om eindelijk de zwangerschapsaankondiging te kunnen doen, aan mijn ouders te kunnenZwangerschapsaankondiging
vertellen dat ze opa en oma gingen worden! Ze vroegen er al jaren om dus ik wist wel zeker dat ze ontzettend blij zouden zijn met onze zwangerschapsaankondiging.  En toen was het zover…wat doe je dan? Zoveel ideeën, maar niet zoveel zin om het met heel veel spektakel aan te kondigen. Zo ben ik niet, zo is mijn vriend niet en zo zijn mijn ouders niet. Maar ja, gewoon even de mededeling “Ik ben zwanger” droppen was ook geen optie.

De zwangerschapsaankondiging | Hét moment

Zwangerschapsfotoshoot 1Uiteindelijk een boekje van Nijntje gekocht: “Opa en Oma Pluis”. Daar zaten we dan bij hen thuis (we wonen een redelijk eind uit elkaar dus we hadden onszelf met een smoes uitgenodigd voor het eten en hoopten maar dat ze het niet doorhadden). Mijn broer en zijn vriendin waren er ook dus we konden het mooi aan iedereen tegelijk vertellen! Helaas was mijn vader de hele tijd buiten met mijn broer omdat laatstgenoemde die dag de motorkap van zijn leaseauto met een schuurspons had gewassen en ze probeerden met Commandant nog te redden wat er te redden viel… Aangezien mijn moeder het eten al klaar had bleef er weinig tijd over en ik wilde niet wachten tot na het eten want die zenuwen bleven maar door mijn keel gieren! Uiteindelijk kwamen de mannen eindelijk naar binnen en gaven we het cadeau…ik heb zelden 2 mensen zo blij gezien! “Is het echt waar???” Fantastisch moment!

Zenuwen over de zwangerschapsaankondiging

Ik merkte dat ik er op een vreemde manier nerveus van werd om het te vertellen, ook aan vriendinnen, aan collega’s…waar komt dat vandaan, je vertelt iets superleuks maar je wordt er zenuwachtig van?  Door die zenuwen kon ik het ook niet gewoon zeggen tegen mijn vriendinnen, dus ik had bedacht om ook daar maar iets te geven. Maar wat dan?  Uiteindelijk (heel gênant als ik er achteraf over nadenk) een doos tampons gekocht, deze ingepakt en, tijdens een gezellige avond deze cadeau gedaan aan de gastvrouw onder het mom van “Die heb ik de komende tijd niet nodig”.  Ook hier werd het nieuws erg enthousiast ontvangen en werd het een topavond (zonder drankjes ;)).

Om de zenuwen te omzeilen vond ik het dus wel handig om iets te geven in plaats van het te zeggen. Tegenwoordig zijn er steeds meer artikelen beschikbaar om de blijde boodschap op een originele manier te delen. Wij hebben ook een aantal Kraskaart opaartikelen in de shop die je kunnen helpen! Zo kun je een koffertje laten maken van de echofoto, of met de mededeling dat je zwanger bent! Als je iets eenvoudigers zoekt zijn er kraskaarten beschikbaar: “Ik moet je iets vertellen”, onder het krasgedeelte staat dan bijvoorbeeld: “Je wordt opa!”, of “Je wordt tante!”. Erg leuk, een eenvoudige maar originele manier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.