Babyshower: love it or hate it?

babyshower

Babyshower | Organisatietalentbabyshower

De eerste babyshower die ik organiseerde heeft nooit plaatsgevonden…de reden? De hoofdpersoon van het hele feest was al bevallen. Een klein oeps moment en een leerschool voor de volgende keer: Niet meer plannen als ze 38,5 week zwanger is! Een andere vriendin beviel de nacht na haar babyshower, dus daar waren we op tijd, toch?!

Het fenomeen babyshower in al haar glorie

Mijn vriendinnen en ik zijn niet zo van de over-the-top babyshowers waarbij je in een knalblauwe of -roze omgeving een hele middag spelletjes mag doen; babyhapjes raden, oefenen hoe je een luier om moet doen, gipsbuik maken, blauwe en roze baksels eten en overladen worden met cadeaus. Doe maar gewoon…
Maar toch….is het niet ontzettend lief dat dit speciaal voor jou geregeld is? En is het stiekem niet leuk om nog één keertje met zijn allen bij elkaar te zijn voordat de baby er is? Nog één middag uitgebreid praten over je zwangerschapservaringen; het genieten, het shoppen, de babykamerinrichting (ja na wat zeuren mocht je toch die mooie te dure deken kopen), je luiervoorraad, de schopjes in je prachtige buik! Maar ook: de ongemakken, het spugen, het omrollen als een walrus, die rare juf van je zwangerschapsgym, de schopjes die eigenlijk vooral heel veel pijn doen, het “dat je echt niet weet wat je moet verwachten maar dat maakt niet uit omdat elke bevalling nu eenmaal anders is”- gesprek, de incontinentie, oh ja en had ik al gezegd dat je omrolt als een walrus zo rond het derde trimester?
Als de baby er is gaan de gesprekken namelijk vooral nog over hoeveel uur jouw bevalling duurde, poepluiers, slapeloze nachten, borstvoeding, flesvoeding, hoe lief de baby is (ook al huilt ie wel best veel), hoe enorm hij op je man lijkt, en wederom die incontinentie maar dan ten gevolge van de bevalling… (geen zorgen, na een paar maanden wordt het wel weer iets normaler. Zo ook de gesprekken).

Babyshower spelletjes

Babyshower spelletjes ZebrapaardjeWij doen dus niet aan gekkigheid.

Niet met een ballon onder je shirt een muntje tussen je knieën proppen en het in een bakje proberen te gooien, niet geblinddoekt aan luiers snuiven en vooral geen zwangere die zich doodongelukkig in een of andere themajurk moet proppen. Nee, gewoon, een gezellige lunch met vriendinnen, een paar aardigheidjes, misschien een rompertje beschilderen, de babynaam raden, of foto’s van iedereen als baby meenemen en raden van wie welke foto is. Zo kan een babyshower ook ingestoken worden. In de shop vind je een babyshower spelpakket. Een hemels geschenk voor de inspiratielozen onder ons. Voor degenen die niet perse heel veel tijd hoeven te besteden aan iets bedenken dat al bestaat! Je vindt er ook een paar aardigheidjes. Geen hele baby-uitzet, maar gewoon, een paar originele kraamcadeaus waar aanstaande mama’s blij van worden! En als je met zijn allen een groter cadeau wilt kopen is een babynestje wel een van de favorieten!

Mijn persoonlijke ervaring

Eerlijk? Ik heb genoten! 2 keer nog wel (In onze groep wordt het bij het tweede kindje over het algemeen vergeten, maar omdat wij helaas een IVF traject nodig hadden om ons tweede mannetje te krijgen vond men dat ik er nog 1 verdiend had…en eigenlijk, achteraf gezien, vind ik dat zelf ook wel :)!

Dus… Babyshower, love it or hate it?

Ik ga voor de middenweg…zolang het er niet zo enorm Amerikaans aan toegaat hou ik er wel van! En eigenlijk…heel stiekem….zou ik best een keer zo’n over-the-top babyshower willen bijwonen. Zie het als een guilty pleasure. Wie weet wat de toekomst nog brengen zal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.zebrapaardje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 2145 reviews.