Alles over het babynestje

babynestje

Alles wat je wilt weten over het babynestje

Als je een baby hebt, is het begrijpelijk dat je alles wilt doen om ze veilig en comfortabel te houden. Een babynestje kan hierbij helpen. In dit artikel ga ik dieper in op wat een babynestje is, waarom het handig kan zijn en waar je op moet letten bij de aanschaf van een babynestje.

Wat is een babynestje?

Een babynestje is een klein, draagbaar bedje waarin je baby veilig en comfortabel kan slapen of spelen. Het nestje heeft vaak een zachte, gewatteerde rand en een verhoogde bodem om je baby veilig en beschermd te houden. Babynestjes zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en ontwerpen. Je kunt het kant en klaar kopen, of er zijn opties om je babynestje zelf samen te stellen.

Waarom is een babynestje handig?

Een babynestje kan verschillende voordelen bieden voor zowel ouders als baby’s. Hieronder bespreek ik een aantal redenen waarom een babynestje handig kan zijn.

 • Geborgenheid en comfort: Een babynestje biedt je baby een gevoel van geborgenheid en comfort, doordat het zachte en omhullende randen heeft. Het kan je baby het gevoel geven alsof het in de baarmoeder zit, wat geruststellend voelt voor pasgeborenen. Hierdoor komt je baby vaker toe aan een goed slaapje.
 • Draagbaarheid: Een babynestje is gemakkelijk mee te nemen en kan bijvoorbeeld handig zijn als je op bezoek gaat bij vrienden of familie. Je baby heeft dan altijd zijn of haar eigen vertrouwde plekje om te slapen en spelen.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een babynestje?

Als je besluit een babynestje aan te schaffen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder bespreek ik een aantal belangrijke punten.

 1. Veiligheid Het is van groot belang dat een babynestje veilig is voor je baby.  Zorg ervoor dat je altijd in de buurt bent van de baby als je het nestje gebruikt. Een babynestje is nooit bedoeld als alternatief voor een wiegje of andersoortig bedje.

 2. Materiaal en afmetingen: Allereerst moet je ervoor zorgen dat het babynestje gemaakt is van veilige en zachte materialen. Kies bij voorkeur voor een nestje dat gemaakt is van organisch katoen dat GOTS gecertificeerd is, of ander natuurlijk materiaal. Daarnaast is het belangrijk om te letten op de grootte van het babynestje. Zorg ervoor dat het nestje groot genoeg is zodat je baby erin kan liggen en bewegen zonder beperkt te worden. Ook moet het nestje stevig genoeg zijn zodat het niet kan inklappen of omvallen.

 3. Kies vooral ook een babynestje dat jij mooi vindt. Je moet er namelijk de komende maanden tegenaan kijken 🙂
 4. Let op of het nestje wasbaar is. Het is sowieso handig om een hydrofiele doek erin te leggen, maar als er toch spuug op komt, of de luier lekt, is het wel zo handig om te weten dat je het babynestje kunt wassen.

Is het veilig?

Een babynestje is een handig en knus slaapplaatsje voor je baby. Het biedt de baby een comfortabele plek om te slapen, spelen en te ontspannen. Echter, het gebruik van een babynestje brengt ook risico’s met zich mee. Lees onderstaande punten door zodat je het babynestje veilig en met een gerust hart kunt gebruiken:

 1. Plaatsing van het babynestje: Het is belangrijk om het babynestje op een vlakke en stevige ondergrond te plaatsen. Plaats het babynestje niet op een zachte of instabiele ondergrond, zoals op een bank of bed. Hierdoor kan het nestje omvallen en kan de baby stikken of bekneld raken. Let erop dat er geen losse voorwerpen in de buurt zijn die gevaarlijk kunnen zijn voor een baby. Leg het ook niet te dichtbij warmtebronnen.
 2. Materiaal van het babynestje: Let erop dat het nestje een stevige en stabiele bodem heeft en dat de randen niet te zacht zijn. Daarnaast moet het nestje ademend zijn en geen losse onderdelen hebben waar je baby in kan stikken. Gebruik alleen lichtgewicht dekens die de baby niet volledig kunnen bedekken.
 3. Gebruik het babynestje alleen onder toezicht van een volwassene. Laat de baby nooit alleen achter in het babynestje. Een babynestje is nooit bedoeld als alternatief voor een wiegje of andersoortig bedje. 
 4. Zodra je kindje gaat omrollen mag je het nestje niet meer gebruiken!
 5. Verplaats het baby nestje niet als je baby erin ligt, doe dit alleen als het leeg is. Het kan onveilige situaties voor je kindje opleveren.
 6. Leg je kindje nooit met het hoofdje bij de onderkant van een babynestje. De meeste baby nestjes hebben een touwtje of lint om het groter of kleiner te maken. Je kindje kan hier verstrikt in raken als het verkeerd om ligt.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.zebrapaardje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 2101 reviews.