Een baby begint al vrij snel te spelen

In het begin kan een baby natuurlijk nog niet zoveel, maar ook als hij net geboren is kun je spelletjes met je baby doen. Deze spelletjes zijn dan vooral gericht op tast en geluid. Je kunt je baby allerlei speeltjes en knuffeltjes van verschillende materialen laten voelen en met geluiden kun je ook goed contact maken met je baby. Praten met je baby en bijvoorbeeld zingen zorgt ervoor dat je baby je aanwezigheid extra goed opmerkt, en dit spel is ook nog eens goed voor zijn ontwikkeling!

Wanneer geef je speelgoed aan je baby?

Je kunt natuurlijk al eerder speelgoed geven (zolang het geschikt is voor baby’s vanaf 0 maanden), maar vanaf ca 3 maanden begint een baby dingen vast te pakken. Dan is bijvoorbeeld een

 leuk speelgoed om mee te beginnen! Rammelaar babyOok kun je de baby vanaf dan onder een babygym gaan leggen, de meeste baby’s vinden dit heel erg leuk. In het begin kijken ze vooral graag naar de gekleurde figuurtjes boven hun hoofd, maar later gaat de baby de spulletjes ook vastgrijpen of het in ieder geval proberen! Hoe ouder de baby wordt, hoe meer speelgoed je aan kunt bieden, maar overdrijf vooral niet! Een kleine baby is snel tevreden met een speeltje en te veel speeltjes in bijvoorbeeld de box kunnen er ook voor zorgen dat de baby overprikkeld raakt! 

Het is ook erg leuk om je baby niet alleen in de box te laten spelen, maar ook op een speDik speelkleed babyelkleed of dikke speelmat! Dit is erg goed voor de ontwikkeling van de baby en hij ziet op deze manier ook weer heel andere dingen dan Dikke speelmat babyvanuit de box. En als je een babygym gebruikt is het altijd handig om het kindje er onder te leggen op een speelkleed. Daarnaast kan je kleintje heerlijke dutjes doen in een babynestje, maar ook daarin kan er lekker gespeeld worden met een knuffeltje of bijtring.