Top 10 kerstcadeaus voor een zwangere vrouw

De feestdagen komen er weer aan en dus wordt het ook weer tijd voor kerstcadeautjes! Ik vind het vaak ontzettend moeilijk om weer iets te bedenken en als ik vraag wat mijn vriend of familie zou willen hebben is het antwoord meestal: ”Ik heb alles al” (hier maak ik mezelf overigens ook schuldig aan 😉). Is er iemand in je omgeving die zwanger is tijdens kerst? Misschien maakt dat de zoektocht naar cadeaus iets makkelijker. Vaak twijfel je, is het nu beter om een cadeautje te kopen voor de baby, of laat je de zwangere juist nog genieten van iets voor zichzelf? Persoonlijk vond ik, toen ik zwanger was, het erg leuk om dingetjes te krijgen voor de baby, of voor de baby en mij samen. Ik kan toch nooit een cadeau bedenken. En ik hoor en zie bij vriendinnen en in de webshop ook dat zwangere vrouwen het vaak leuk vinden om een kerstcadeau te krijgen dat in de baby uitzet past. Wil je toch graag iets kopen dat helemaal niets met baby’s te maken heeft? Top idee, vooral als je inspiratie hebt! Heb je nu minder ideeën en denk je dat jouw zwangere dochter, zus, vrouw of vriendin het leuk vindt om een kerstcadeautje te krijgen waar ze samen met de baby plezier van kan hebben? Lees dan onze top 10 kerstcadeaus voor zwangere vrouwen:

Kerstcadeau zwangere vrouw1. Babynestje

Met stip op 1, hiermee maak je haar echt blij! Het babynestje is komen overwaaien uit Scandinavië en is sinds een paar jaar steeds populairder in Nederland. En terecht! In het nestje voelt de baby zich veilig en geborgen en hij kan er heerlijk in slapen, prettiger dan in die grote box. Als je zwanger bent kun je het je nog niet voorstellen, maar als de baby er eenmaal is, ben je blij als hij af en toe slaapt 😊, overdag kan dit heerlijk in een babynestje! Bij ons oudste zoontje kende ik het nog niet, maar de jongste heeft echt uren als een roosje geslapen in zijn heerlijke nestje!

 

2. Een zwangerschapsfotoshootZwangerschapsfotoshoot

Misschien heeft ze hem al gedaan, maar als dit nog niet het geval is, is dit een fantastisch kerstcadeau! Als je niet meer zwanger bent kun je je bijna niet meer herinneren hoe het was met die prachtige (soms lastige) buik. Het is geweldig om deze herinnering vast te leggen met een mooie shoot! Zelf heb ik ook erg mooie foto’s van mijn buik waar ik nog steeds ontzettend blij mee ben.

 

Zwangerschapsdagboek3. Een zwangerschaps- of babyinvulboek

Als de zwangerschap nog pril is, is het leuk om een zwangerschapsdagboek cadeau te doen. Zo kan ze alles bijhouden met betrekking tot de zwangerschap en heeft ze later iets moois om op terug te kijken. Komt de baby al bijna? Dan is een invulboek voor de zwangerschap misschien een beetje mosterd na de maaltijd en is het leuker om een invulboek voor de baby cadeau te doen. Hierin kan alles wat er in het eerste jaar van de baby gebeurt opgeschreven worden. Kun je niet kiezen? Doe gek en geef ze allebei cadeau aan je zwangere vriendin!

 

4. Een zwangerschapsmassage

Elke zwangere verdient een heerlijk momentje voor zichzelf. Vooral als het niet het eerste maar het tweede of derde kindje is, kan het zo zijn dat ze weinig tijd heeft om uit te rusten. Dit terwijl een zwangerschap ontzettend vermoeiend kan zijn. Geef haar daarom een ontspannen zwangerschapsmassage cadeau. Ik heb hem zelf niet gehad, maar hoor er veel fijne geluiden over.

 

5. Een cadeaubon om babyspullen te huren

Op zoek naar een duurzaam kerstcadeau voor een zwangere vrouw? Babyspullen huren is een voordelig en duurzaam alternatief voor het kopen van alle spullen. Sommige spullen wil je als zwangere graag hebben, maar soms voelt het een beetje overdreven, of net iets te duur. Daarom is een cadeaubon erg leuk voor kerst, zodat je zwangere dochter, zus of vriendin de producten die niet lang nodig en erg prijzig zijn, toch kan gebruiken! Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Stokke Newborn Set of een co-sleeper.

 

6. Mijlpaalkaarten of een mijlpaalpostermijlpaalposter krasposter baby

Na een zwangerschap kan er soms wat geheugenverlies optreden (en ja bij mij is het blijvend). De eerste maanden na de geboorte dacht ik alles wat er gebeurde wel te kunnen onthouden…niets is minder waar! Om ervoor te zorgen dat geen enkele mijlpaal van de baby wordt vergeten is het leuk om deze bij te houden door middel van mijlpaalkaarten, die je bij de baby legt op het moment van de mijlpaal, waarna je een foto maakt. Nog origineler is de mijlpaalposter: op deze poster kunnen de mijlpalen gekrast worden! Beide producten zijn erg geschikt als cadeautje onder de kerstboom voor de zwangere.

 

7. Een abonnement

Een abonnement waarmee een zwangere vrouw haar vrije tijd rustig door kan komen. Sinds mijn zwangerschappen en na de geboortes ben ik dit soort dingen veel meer gaan waarderen! Leest ze graag? Dan is een tijdschriften of e-book abonnement erg leuk! Zelf luister ik tegenwoordig liever (luisteren kun je makkelijk combineren met huishoudelijke taken 😊) en heb daarvoor een luisterboekabonnement, ook een heel goed cadeau! Uiteraard kun je ook een Netflix, Videoland of ander streamingabonnement cadeau doen. Succes gegarandeerd!

 

8. Iets leuks voor de babykamer

BabykamerWeet je welke kleuren de aanstaande ouders hebben bedacht voor de babykamer? Dan is het erg leuk om iets dat daarbij past cadeau te doen. Een mooie ledikantdeken, aankleedkussenhoes of commodemandje. Ik had zelf wel 1 mooie deken en een paar simpele aankleedkussenhoezen en was zó blij met de mooie deken die ik cadeau kreeg en die ook nog eens perfect paste bij de kleuren die we gebruikten voor de babykamer! Durf je het niet aan? Dan kun je altijd nog een cadeaubon als kerstcadeau geven, dan kan de zwangere dame zelf iets moois uitkiezen!

 

9. Een geniet-ontspan-pakket

Waar houdt de zwangere in kwestie van? Thee? Chocolade? Chips? In bad gaan? Stel een heerlijk pakket samen met alle spulletjes en lekkers waar ze van houdt (en die ze mag eten/drinken). Persoonlijk vind ik een pakket geweldig om als (kerst)cadeau te krijgen, zwanger of niet. Lekker neuzen tussen alle spulletjes die iemand anders voor me uitgekozen heeft en genieten van al het lekkers. Wat dacht je van lekkere badolie gecombineerd met luxe thee en chocolaatjes? Een tijdschriftje erbij en je hebt een compleet kerstcadeau waarmee je de zwangere erg blij gaat maken!

 

10. Last but not least: Babykleertjes

De leukste kleren op aarde: babykleertjes. Zo schattig, die mini broekjes, shirtjes en rompertjes! Zelf heb ik een hekel aan wassen en vooral aan de was ophangen, maar die inieminie babykleertjes aan de waslijn zorgden ervoor dat ik het met een lach op mijn gezicht deed. En als je zelf niet zwanger bent is het ook erg leuk om babykleertjes uit te zoeken als kerstcadeau. En kleertjes heb je nooit genoeg, toch?

 

Dat waren mijn 10 tips. Hopelijk heb je wat cadeau-inspiratie opgedaan. Uiteraard zijn er nog veel meer andere kerstcadeaus waar je een zwangere blij mee kunt maken! Er is zoveel verkrijgbaar. Shop makkelijk online, of ga gezellig een dagje naar de stad om te shoppen!

 

© 2017 - 2021 Zebrapaardje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel